Time For Print

Vad är TFP?

Time For Print betyder att modell och fotograf ger av sin tid åt varandra och som “betalning” får man bilder som båda kan använda fritt eller med restriktioner. Tanken är att båda ska få testa idéer utan att det ska behöva kosta något.

 

Vad för typ av bilder tar jag?

Somriga barfota-klänning-blommor-i-håret-bilder. Märkliga photoshoppade bilder. Mystiska och magiska bilder, med anspelning på nordisk mytologi.

 

Modeller sökes

Alla kan vara fotomodeller. Jag söker vanliga människor. Ibland söker jag ett specifikt utseende för att det ska passa in på en idé jag har, men du behöver absolut inte ha massa erfarenhet och se ut som en typisk fotomodell för att du ska vara intressant. Jag tycker att vanliga människor är vackra precis så som vi alla är.
Jag fotograferar inga modeller under 18 år och jag fotograferar endast påklätt. Det går bra att ta med en vän för att du ska känna dig trygg.

 

Villkor för TFP

Modellen får ca 5 bilder i full upplösning för privat bruk. Modellen får använda bilderna i egen marknadsföring som modell (t.ex portfolio och agenturer). Modellen får också använda bilderna i blogg, på Facebook, Instagram osv, under förutsättningen att fotografens namn anges. Vi skriver alltid kontrakt innan vi börjar fotografera.

 

Vad använder jag bilderna till?

Jag kommer använda bilderna till min portfolio, min egen marknadsföring som fotograf (sociala medier, hemsida, visitkort osv), gallerier mm. Jag säljer inte några bilder vidare utan att först ha en överenskommelse med aktuell modell.

 

Modeller sökes

 

PROJEKT 1:

När: Sommaren 2023, sen eftermiddag/kväll.
Tema: Jag vill fota härliga och naturliga sommarporträtt. Tänk bomullsklänningar och barfota fötter i gräset.
Sökes: Kvinna. Ålder ca 18-30. Långt hår i naturlig färg. Du behöver ha tillgång till ett par olika ombyten med somriga kläder.

 

PROJEKT 2:

När: 2023
Tema: Jag vill fota åt det mörkare hållet (inte goth!) som anspelar på mystik, magi, häxkonst, naturväsen, varelser och vår gamla tro från förr.
Sökes: Kvinna med långt mörk hår (brunt eller svart).

 

PROJEKT 3:

När: Våren alt hösten 2023
Tema: Jag vill fota bilder som anspelar på naturväsen, varelser och vår gamla tro från förr.
Sökes: Kvinna, ålder ca 18-35. Långt hår. Om du har fräknar är det ett extra plus och om du har fräknar över hela ansiktet är det ett extra plus delux.

 

ROJEKT 4:

När: Sommaren 2023
Tema: Systraskap, vänskap, det starka bandet mellan två kvinnor som finns där för varandra.
Sökes: Två bästa vänner, alt. systrar, ålder ca 18-30. Naturligt utseende, inga spexiga frisyrer eller sminkning.  Ni måste vara bekväma med varandra, det ska synas i bilderna att ni trivs ihop.

 

Kontakta mig!

Om du känner att du passar in på det jag beskriver ovan, och om det är den här typen av bilder som du själv skulle tycka vore roligt att få tagna – hör av dig till mig med en kort presentation och några nytagna bilder på dig, inklusive ett foto där du är osminkad.

 

Du når mig på kontakt@vegacecilia.se